Polish (Poland) English (United Kingdom) Deutsch (DE-CH-AT) Russian (CIS)

Olej rzepakowy luzem

Wysokiej jakości rafinowany olej rzepakowy podwójnie uszlachetniony, wyprodukowany ze starannie wyselekcjonowanych odmian rzepaku

Zastosowanie: doskonały do smażenia, pieczenia; również do sałatek, sosów, majonezów.

Olej sojowy luzem

Doskonałej jakości olej rafinowany o dużej zawartości NNKT (nienasyconych kwasów tłuszczowych) nie wytwarzanych przez organizm, a niezbędnych do jego funkcjonowania. Olej sojowy jest bogaty we flawonoidy, lecytynę oraz witaminę E, posiadającą przeciwutleniające właściwości.

Zastosowanie: sosy, majonezy, sałatki; odpowiedni również do smażenia

Olej słonecznikowy luzem

Doskonałej jakości rafinowany olej słonecznikowy o dużej zawartości NNKT, bogaty w witaminę E.

Zastosowanie: bardzo dobry do sosów, majonezów, sałatek; odpowiedni również do duszenia i krótkotrwałego smażenia.

Oliwa z oliwek Extra Virgin

Wysokiej jakości oliwa z oliwek extra virgin. Oliwa ta jest, obok oleju rzepakowego, najwartościowszym olejem pod względem zdrowotnym i odżywczym. Oliwa z oliwek jest bogata w kwasy nienasycone z grupy Omega-3 - kwas linolowy i kwas oleinowy. Kwasy te odpowiadają za obniżenie poziomu cholesterolu, zmniejszenie stężenie cholesterolu (frakcji LDL), a także podatności komórek na utlenianie.

Zastosowanie: doskonała do sałatek, majonezów; bardzo dobry również do smażenia i pieczenia.

Oliwa Pomace

Wysokiej jakości oliwa z wytłoczyn oliwek (olej oliwkowy pomace). Oliwa taka stanowi dobre źródło kwasów nienasyconych z grupy Omega-3 - kwasu linolowego i kwasu oleinowego.

Zastosowanie: bardzo dobra do sałatek, majonezów; odpowiedni do smażenia i pieczenia.

Olej palmowy

Doskonałej jakości olej palmowy rafinowany. Idealny do wielokrotnego użytku.

Zastosowanie: do zastosowań gastronomicznych, zwłaszcza do głębokiego smażenia.

Oleina palmowa

Wysokiej jakości olej jadalny uzyskany w drodze rafinacji i frakcjonowania naturalnego oleju palmowego.

Zastosowanie: do produkcji m.in. margaryny, chrupkich wypieków lub do zastosowań gastronomicznych.

Stearyna palmowa

Wysokiej jakości olej jadalny uzyskany w drodze rafinacji i frakcjonowania naturalnego oleju palmowego.

Zastosowanie: do produkcji m.in. margaryny lub do zastosowań gastronomicznych.

Olej kokosowy

Olej kokosowy (masło kokosowe) - wysokiej jakości tłuszcz uzyskany z miąższu orzechów palmy kokosowej. Zawiera ok. 90% kwasów tłuszczowych nasyconych, zwłaszcza kwasu laurynowego i mirystynowego.

Zastosowanie: do smażenia, wyrobu lodów, ciast, produkcji czekolady i margaryny.

 

  • w paleto-pojemnikach 1000 l
  • w cysternach (od 6000 kg do 25000 kg)

 

Warunki magazynowania / transportu produktów gotowych


Wartości Jednostka
Temperatura w magazynie / środku transportu +10 - +15 °C
Wilgotność względna max. 75 %
Inne warunki bez dostępu światła naturalnego
Termin przydatności do spożycia 6 – 12 w zależności od rodzaju oleju i jego jakości m-cy

FIRMA_008FIRMA_035

 
et1
et1
et1
et1
et1
et1